Christel Hofmans

 

Christel en Tom

c
In de lente van 2012 zijn mijn zoon Tom en ik in de Tuinwijk komen wonen, in een benedenwoning op Bucheliusstraat 16. Heel fijn met een kleine voortuin en een ruime achtertuin. Er werd gezegd dat onze woning de beheerderswoning van Portaal was, en een voorbeeldwoning voor een mogelijke renovatie. De woonkamer is in die periode een lange pijpenlade geworden, wat heel praktisch is, maar we missen de authentieke scheiding tussen voor- en achterkamer. Omdat er lange tijd iemand heeft gewoond, zijn er nog wel veel oude kenmerken terug te vinden, zoals de karakteristieke tegelvloer met roodbruine en zwarte tegeltjes in de gang. Helaas is de tuin die de eerdere bewoonster had ingericht tijdens de beheerperiode omgespit, en zijn er door Portaal stoeptegels in de tuin gelegd. Daar haal ik er elk jaar weer een paar van uit, en zet er wat plantjes voor in de plaats. De keuken heb ik in overleg met Portaal zelf gerenoveerd, met hulp van mijn vader. Daar ben ik nog elke dag blij mee.

Elke keer als ik onze straat in kom, ben ik weer dankbaar dat ik hier terecht ben gekomen. Ik kende de wijk nog niet, ondanks dat ik van 1992 tot 2008 in Utrecht heb gewoond. De wijk is rustig, met aandacht tot stand gekomen en gegroeid, en ik voel me er heel erg thuis. Meteen nadat ik hier kwam wonen, ben ik betrokken geweest met het organiseren van jaarlijkse straatfeesten. Het contact met de buren is heel gezellig en laagdrempelig. Ik vind het leuk om de straat schoon te houden, en aan het groen in de boomspiegels te werken. Geweldig dat de wijk zo gevarieerd is. Achter elke deur is weer een heel eigen wereld te ontdekken.

Ik heb zelf gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten, aan de afdeling 3D Design. Na 20 jaar zelfstandig als ontwerper te hebben gewerkt, veel in opdracht van bedrijven en instellingen, ben ik nu zelf docent aan de Hogeschool van Amsterdam, op de afdeling Product Ontwerpen. Mijn zoon gaat volgend schooljaar naar de middelbare school, na een fijne tijd op lagere school De Fakkel, hier om de hoek.

Het zou leuk zijn als we een keer op straat met alle bewoners op het jubileum van de Tuinwijk kunnen proosten! Samen met wat andere bewoners uit de Bucheliusstraat proberen we als ‘jubileumcommissie’ voor nu wat ‘corona-proof’ alternatieven te bedenken om het dit jaar gezellig en bijzonder te maken in de wijk.

 

Groet!

Christel Hofmans en Tom
Bucheliusstraat 16

x

 

 

Sneeuwpret in de Bucheliusstraat, met buurmeisje Tessel en Tom, op 7 februari 2021
Na de vVerbouwing keuken, Bucheliusstraat 16, augustus 2018
Egel te gast op Bucheliusstraat 16, op 13 oktober 2020