Bijzondere details

Heb je bijzondere elementen in je woning? Stuur ze naar nicole@webcraft.nl

Vloer van de fietsenstalling aan de Van der Mondestraat (Hoek Melis Stokestraat). Iemand weet zich nog te herinneren dat in dat pand ooit een sigarenboer gevestigd zat.

De vloer van de Gertrudiskathedraal heeft dezelfde tegels, merkte Robert op.

Luikje naast de voordeur waarachter de gasmeter zit bij alle benedenwoningen. In 1921 was er al stadsgas van de gasfabriek (1862-1959) die stond waar nu het Griftpark is. Hier nog met de oorspronkelijke tegeltjes in Melis Stokestraat 10.

DE ORIGINELE BRUYNZEEL KEUKEN

Van der Mondestraat 61 bis heeft nog de originele bruynzeel keuken en prachtig wandrekje.

De wasbak

Nog een detail uit het bovenhuis. Bij de bouw van de woningen waren er geen badkamers met bad, douche en wasbak.  De bovenhuizen hadden op de slaapverdieping een wasbak tegenover de zoldertrap. Daar moesten de ouders en alle kinderen zich in wassen. Waarschijnlijk is het bijna overal gesloopt.

Van der Mondestraat 61 bis

De Schuifdeuren

Destijds was het gebruikelijk dat elk huis een voor- en achterkamer had. Zelf herinner ik me nog dat bij mijn oma de ‘grote mensen’ in de voorkamer zaten en de kinderen in de achterkamer. De Tuinwijk – huizen hadden een schuifdeuren met prachtige glas-in-lood raam. Daarnaast zaten 2 kasten.  Enkele huizen hebben dat nog intact. Hier op de foto is de deur uit de kast.

Originele deurstopper in de gang.