Huizen van NS medewerkers

In dit oude stukje adresboek staat vele malen N.S achter de naam van de bewoner. Het kruisje voor het huisnummer staat voor bovenhuis.

Conducteur rond 1965

x
x

Soms word je je ineens bewust van het verleden van deze huizen. Als je aan de slag gaat in een woning, voor bijvoorbeeld een verbouwing of renovatie, kom je af en toe iets tegen waaraan je ziet dat dit de huizen waren van Spoorweg personeel.

Heb jij ook zo iets? Mail het naar nicole@webcraft.nl
x
x


Vertrektijden
Tijdens de vorige opknapronde hebben we de keuken aangepakt. De vloeren van de keuken op de Melis Stokestraat 10 bis bleken geëgaliseerd met de gele perronborden met vertrektijden uit 1978. Drie van de beste borden – de borden waren met kleine spijkertjes vastgezet – zijn onder de poort gehangen: Rotterdam, Sloterdijk en Haarlem en Beverwijk.Perrontegels

De trottoir tegels onder en achter de poort lijken zo op het eerste gezicht gewone tegels. Niets is minder waar. Zo’n 8 jaar geleden had Portaal een deal gesloten met het kabelbedrijf om elke woning aan te sluiten aan het glasvezelnetwerk. Portaal had besloten dat er in het achterdeel van de tuin de verzamelkast van al deze kabels zou komen. Nu bleken de mannen in het wildeweg aan de slag te gaan en zetten de spade al in de privétuin van de familie van Voorst. Dat was niet de bedoeling! De kast is daarna in de gedeelde tuin geplaatst, maar bleek enorm veel lawaai te maken. Daarom is hij weer weggehaald. Tot twee keer toe is alle bestrating opengelegd en de stratenmaker die het weer dicht moest leggen heeft luid tierend de tegels gelegd. Het bleek namelijk een mengelmoes van trottoir tegels, terrastegels, en de hele dikke perrontegels. Het was onbegonnen werk dit netjes te leggen. Nog altijd moeten we oppassen dat we niet struikelen over de ongelijke tegels. En van de rest hebben we een leuk muurtje gemaakt.


Gevonden bij spitwerkzaamheden achter in de tuin bij Melis Stokestraat 10 bs: een stukje informatiebord.
Gezien de blauwe kleur vermoed ik dat het een NS informatiebord was.
Ik heb geen idee wat er op zou hebben gestaan. Iemand een idee?