Paulus

Hebben jullie wel eens koffie gedronken bij Paulus op de hoek?
Paulus, hij groet iedereen die langsfietst vanaf zijn terras van de antiekwinkel/koffiecorner.  Hij is de poortwachter van de wijk.Dit filmpje gaat over hem en over zijn iep.
Wil je meer weten over het Project Toevallig Groen? Hier is de link naar de website: https://www.utrechtnatuurlijk.nl/toevalliggroen/
Onze wijkgenoot en kunstenaar Hans van Lunteren werkt mee aan dit project.
Het nieuwe televisieprogramma Toevallig Groen, Zaailingen van de Stad is vanaf zaterdag 11 september bij RTV Utrecht te zien. De natuur kiest soms zelf plekken uit om te groeien, ook in de bebouwde kom: deze bomen of struiken worden zaailingen genoemd en buurtbewoners zijn er vaak dol op! De twaalfdelige serie Toevallig Groen van Hans van Dijk en naar idee van Hans van Lunteren laat de kracht van deze onbedoelde natuur in de stad zien.

Trailer

 

Er is ook een minidocu gemaakt over Paul en zijn winkel: Koffie Plagiato
Antiekhandelaar Paul Mooij ziet de verkoop al jaren teruglopen in zijn zaak aan de Willem van Noortstraat. Om mensen zijn zaak in te lokken is hij begonnen met koffie schenken. Maar als er aan de overkant van de straat een hippe koffietent opent, trekken de klanten weg. Ondertussen wil de Belastingdienst dat hij zijn antiekzaak sluit. Vakman Paul Mooij laat het er niet bij zitten, want hem krijgen ze niet weg.

Deze korte film is een belangeloze samenwerking tussen Wereldgasten en Bliksmid Films.

en ook hier: