Rein Gerritsen – Willem Arntzskade

We hebben nog een BN-er in onze wijk: Rein Gerritsen van de Willem Arntzskade 36. Hij heeft 4 boeken geschreven en er staan vele video’s op Youtube met Rein.

Rein Gerritsen (1959) studeerde wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Van zijn autobiografische reeks zijn de eerste twee delen, Knock-out en 13 ongelukken, bij uitgeverij Lemniscaat verschenen. Gerritsen vertaalde het boek Pragmatisme van William James en schreef de monografie James. Hij schrijft onder meer voor Filosofie Magazine en is bestuurslid van de Nederlandse Stichting voor Wijsgerig Pragmatisme. Rein zat vast wegens het plegen van een bankoverval. Dertig jaar later staat hij aan de wieg van de forensische filosofie, het vakgebied dat de gedachten achter ons strafrechtsysteem en het gevangeniswezen bestudeert.

Hij schreef ook Filosoof in de bajes en Een politiek gevangene in Nederland – Het verhaal van Hüseyin Baybasin

‘De echte straf begint als je vrijkomt’ is één van de gevleugelde uitspraken van schrijver, filosoof en ervaringsdeskundige Rein Gerritsen.Hij schrijft over de praktische, psychische en sociale gevolgen van detentie voor ex-gedetineerden wanneer zij worden geacht om weer onderdeel uit te gaan maken van de ‘normale wereld’ c.q. de maatschappij. Hoe werkt gevangenschap door in hun dagelijks leven? Wat doet het met je identiteit? En hoe blijf je op het rechte pad?

Hier spreekt hij bij De Balie in 2013.

Ook had Rein een indrukwekkende bijna-dood-ervaring. Hij spreekt hierover in de talkshow Knevel en Van den Brink. 2016