Doete Regts

 

Mijn naam is Doete Regts. Ik ben geboren in 1964, in het noorden van Nederland. Ik ben opgegroeid met dieren en heb lang een hondje gehad.

In 1985 ben ik gaan studeren in Utrecht. Eerst twee jaar lerarenopleiding (textiel en gezondheidskunde) en daarna de sociale academie.

Sinds 2010 woon ik op in de Bucheliusstraat nummer 1.

Na ruim 20 jaar binnenstad leek het wonen in een woonwijk mij wel een goed idee. En dat is ook een goed idee gebleken. ’s Nachts is het buiten stil. Ik stel de sociale contacten in deze diverse wijk zeer op prijs. En eindelijk heb ik een tuin.

De vorige bewoonster heeft ooit een pruimenboom in de tuin geplant en daar pluk ik nu de vruchten van. Het is elk jaar een verrassing of er pruimen in de boom groeien en hoeveel. Ik maak er graag jam of chutney van.

Helaas zijn bijna alle originele elementen in mijn woning verwijderd. Bij mijn voordeur hangt een minibieb. Iedereen mag een boek halen en/of achterlaten.

Mijn hobby is breien en haken. Ik verkoop niets, want dan gaat het op werken lijken. Maar voor vrienden en familie maak ik graag cadeautjes.

Sinds ik hier woon kijk ik uit op de poort in de Melis Stokestraat en weet ik dat deze huizen in 2021 honderd jaar bestaan.  Ik vind het leuk om me in te zetten voor het jubileum in de wijk. Het levert leuke contacten en gesprekken op. Hopelijk kunnen we binnenkort ook weer buiten samenkomen en een drankje met elkaar drinken.