Jelleke – het mooiste meisje

Op de hoek van de Van der Mondestraat – Melis Stokestraat wonen Jelleke en Jan.
Veel mensen hebben vast wel eens de bedrijfsbus van Jelleke gezien met de opvallende naam Decodel.
Jelleke is een echte versierder; ze kleedt de stad aan. De feesten op het Willem van Noortplein worden door haar opgetooid. En Jan? Die is van Overlast.

Jan en Jelleke op weg naar het Stadhuis.Nu verscheen er een leuk artikel in de Nieuwe Utrechtse Krant, zowel over Jelleke als over Jan.

Jelleke Meijer – Het mooiste meisje van de stad: Een serie over inspirerende Utrechtse vrouwen die een jaartje ouder worden. Jelleke Meijer: “Je doet alles ooit een eerste keer, zo ook ouder worden. Ik aanschouw het met verwondering. Lees het hier

Jan van Piekeren en Overlast “In 1998 werd ik bedrijfsleider van ‘De Kameel’ en dat voelde als thuiskomen voor een zoekende creatieve jongen. In dat café in de Loefberchmakerstraat hingen gitaren aan de muur en kwamen twee generaties creatief Utrecht bij elkaar, er werd gezongen en gefeest. Alles werd gevierd, de hele agenda van de Verenigde Naties en de Dag van de Secretaresse, er was altijd wel een aanleiding. Ik ontmoette daar Jelleke en in ‘De Kameel’ is ook de band ‘Overlast’ ontstaan. Door alle feesten bezorgden we de buren veel overlast en de boetes liepen steeds meer op. We besloten onze band ‘Overlast ’te noemen. Dan konden we op de ramen de posters plakken met “Over 2 weken Overlast”, was iedereen meteen gewaarschuwd.” Lees het hele artikel hier. Inmiddels is Café de Kameel al vele jaren gesloten. 1997 – 2002, maar er is wel over geschreven in het boek Verdwenen Horeca.