Fieke de Steigertijger

Fieke Kersten woont net als Antoinette al 40 jaar in de straat. (2021)
Ze is altijd erg actief geweest voor de wijk en hield alles goed in de gaten. Tijdens een van de verbouwingen klom Fieke regelmatig de steigers op om te controleren of de werkmannen wel volgens afspraak hun werk deden. Vandaar haar bijnaam die ze met trots draagt.
Ook heeft ze de organisatie van de buurtmarkt op het Willem van Noortplein overgenomen van Liesbet ten Cate.UIT: Votulastkrant_2019_no._4

Al veertien jaar wordt op het Willem van Noortplein na de zomervakantie een bijzonder feestje gevierd. Op initiatief van buurtbewoners wordt een traditie hoog gehouden met een dag van ontmoeting, creativiteit en spelen.

Het feestje kenmerkt zich door kleinschaligheid. Iedereen die iets wil laten zien of horen is welkom om
zich aan te melden bij de organisatie. Voor een klein bedrag kan je een plekje reserveren om je waar aan de man te brengen. De opbrengst gaat naar een goed doel, de acts en het Lustrum in 2020.

Gezellig
Fieke Kersten regelt de markt met veel plezier. Iedereen mag zich bij haar aanmelden, alleen commerciële activiteiten worden geweerd. “Ach, en als er dan toch wat geld nodig is voor de uitvoering van een leuk idee bedenken we daar wat op, met giften bijvoorbeeld. Zo kan een gezellig idee, zoals hopelijk dit jaar een poffertjesbakker, toch doorgaan,” aldus Fieke.

Contact
Contact met elkaar is het belangrijkste doel van het feestje. Buurtbewoners praten elkaar bij en er vindt
ook ruilhandel plaats. Soms blijken er echte kunstenaars boven water te komen op het marktje: enige tijd
geleden stond er een buurvrouw met prachtige zelfgemaakte hoeden en jaarlijks staan er twee vriendinnen die zelfgemaakte kinderkleding verkopen.
Naast de kleedjesmarkt zijn er ook de hele dag spelletjes te doen. Olivier, buurtbewoner en Pabostudent,
richt zich in zijn studie op bewegend

Muziek
De muziekoptredens maken het feestje compleet, en leveren soms bijzondere ervaringen op. De zgn.
ukelelemeisjes Bisou en Linde maakten vorig jaar veel indruk, en zullen zeker weer gevraagd worden
door Fieke. Er blijkt elk jaar opnieuw veel muziek in de wijk te zitten. Iedereen mag zich laten horen, mits onversterkt: een echt open podium.

Opgeruimd
Aan het eind van de dag haalt Stichting de Waarde de spullen op die mensen niet meer mee terug naar
huis willen nemen. De ervaring is dat het plein goed opgeruimd wordt achtergelaten. Dat komt ook door de vele vrijwilligers die door middel van pamfletjes door de hele wijk worden opgeroepen om mee te doen. Het is een dag van plezier en ontmoeting, voor en door de buurtbewoners.
Wie animo heeft om te helpen, met organiseren of op de dag zelf en zelfs al voor het Lustrum volgend jaar, kan zich aanmelden bij Fieke