In de pers

September 22

Wijkbewoner Charles Chamboné over de struikelsteentjes in de Votulast.

28 september 2021

RTV Utrecht
De Utrechtse wijk De Tuinwijk bestaat honderd jaar. Afgelopen weekend werd er een feestje gevierd maar de buurt heeft nog meer gedaan om dit heugelijke feit te vieren. Onder meer met een boek en foto-expositie. Je weet precies wanneer je door De Tuinwijk fietst. De wijk is te herkennen aan het geel/groene houtwerk en de bijzondere bouwstijl. Het is een klein stukje in de gelijknamige wijk en bestaat honderd jaar. Alex maakte een boek – en dook in de geschiedenis. Er kwamen veel spoormedewerkers in de wijk wonen.


27 september 2021

Een mooi staaltje Tuinwijk
Doete heeft een afspraak met RTV Utrecht Radio M voor een interview. En als de verslaggever arriveert wijst Doete hem op een bijzonder moment. Moeder en dochter bekijken de foto expositie waar de trouwfoto hangt van jaren geleden; de dochter in bruidsjapon.
Zo ontrolt zich een gezellig buurtgesprek met; Doete Regts van Bucheliusstraat 1,  Tini van Burmanstraat 18 en haar dochter die in de Zwaluwstraat geboren is. En Alex van Hout die een boekje geschreven heeft, en Nicole Zonderhuis die boven de poort woont en de website maakte. Samen lopen we de poort in naar de tuin achter de woningen tussen de Melis Stokestraat en Zwaluwstraat.
We zijn te horen op 9.00 minuten en op 39.39 minuten.

Link naar de uitzending

 


c

 

100 Jaar Tuinwijk. Voor bewoners en oud bewoners.
Elke week neem ik jullie tientallen jaren mee terug in de tijd. Naarmate jullie hoger in leeftijd zijn, zal er een oh ja gevoel los komen. Het zijn 13 aaneengesloten kleine fragmenten geworden, 1 tot 2 minuten per keer.
De volgorde is:
1 Inktpot & Willem van Noortplein.
2 Familie Muijsert, 100 jaar in het zelfde huis.
3 ACO Rijwielhandel.
4 Tuinwijk & Martens Rijwielhandel.
5 Gasfabriek.
6 Coffee corner, Willem van Noortstraat.
7 Boereboom Slager / Snackbar.
8 Anjolico & Slot, Willem van Noortstraat.
9 Badhuis Willem van Noortplein.
10 Bastiaanse Willem van Noortplein.
11 Dikke Dirk, Anthonius Matthaeuslaan.
12 Marcrander & Raiffeisenbank.
13 Suma & Beeldentuin.

De hele film (22 minuten )


Aflevering van Natuurlijk Zoey
Eddy Zoëy op bezoek in de tuin van Ties op de Bucheliusstraat.
Klik op de link om te bekijken.

https://www.rtvutrecht.nl/tv/aflevering/natuurlijk-zoey/RTVU_3363211_20220528170000?fbclid=IwAR32QqLUTMN6S-8gX4kTjgyjoFFYAORi5S6R2wXQaozZUVqy82_f0t5z208